Stormen

Värmdö Scenskolas stora vår-produktion 2004 av William Shakespeare i egen tokning

"Trots att de sårat mig så djupt,
låter jag hämnden segla bort."
Prosperia

När Miranda bara var ett litet spädbarn blev hon och hennes mamma Prosperia, fängslade och satta i en gisten båt av Prosperias syster Antonia och kungen av Neapel. Hon, en falsk lögnerska, han, en fiende sedan gammalt.

Båten drev till en förtrollad ö där Miranda vuxit upp till giftasvuxen flicka och Prosperia under tiden bedrivit framgångsrika studier i trolleri.

sin tjänst har Prosperia en älsklig ande, Ariel och ett onskefullt väsen som heter Caliban. Genom sin trolldomskonst har Prosperia fått vetskap om att ett skepp närmar sig ön och att ombord finns Prosperias syster Antonia och kungen Alonso av Neapel och hans son Ferdinand.

Med sina magiska konster uppväcker Prosperia havet och en storm så fruktansvärd att skeppet kastas upp på land vid hennes ö.

Prosperia och Ariel håller sällskapet i schack med mystiska syner och himmelsk musik.

Hur sagan slutar, det får du veta om du kommer och ser föreställningen.

Föreställningen spelades i Sporthallen, Ekvallen i Gustavsberg.

Medverkande: Elever i teater, dans, breakdance och cirkus vid Värmdö scenskola

Manusbearbetning: Kristina Nordblom

Regi: Anette K Skoglund

Koreografi: Annika Sjögren-Hansson, Liliane Jonsson