Amelia Stiby

Amelia började dansa vid tidig ålder på Värmdö Scenskola, och fortsatte sedan på Balettakademien i Stockholm. Hon studerade sedan ett år på Broadway Dance Center i New York, och efter det ett år på DiAmbra i Stockholm. Hon har även varit i London en månad och tränat för Dana Foglia (LA). 

Amelia har dansat på en mängd olika event, fester och konferenser i New York så som International Emmy Awards Kids, KPMG och Cole Haan.
Hon har också uppträtt på Nalen i Stockholm för Nike, utanför globen under the Colour Run Night 2015, samt i Kungsträdgården under Nike NTC Tour 2015 tillsammans med Icona Pop. Hon fick också vara med i Dana Foglias föreställning "Vatic" 2015 i London på Jackson Lane Theather i en liten roll samt som medhjälpare. 

"Jag älskar verkligen all typ av dans, men på mina klasser blir det mest teknisk jazz, känslosam contemporary eller tjejig hiphop. Jag är dessutom ett stort fan av både heels och att dansa nere på golvet och golvteknik. Men jag älskar också att testa nya saker och stilar, så ibland kan det bli något helt annat. 

Det bästa jag vet är när jag som lärare kan se att eleverna gör sitt bästa och hela tiden kämpar för att bli bättre. Det är också superviktigt för mig med en bra stämning i danssalen. Att inte tävla mot de andra eleverna utan kämpa på sin egen nivå så gott man kan, visa respekt för de andra samt uppmuntra varandra - är saker jag alltid försöker jobba på med mina elever".  

 

 


 

 

 

| Värmdö Scenskola | Box 107 134 22 Gustavsberg | 08 - 570 276 10 | info@varmdoscenskola.nu | PG 4251555-1 |

Design Wilgot Hansson © 2020 Värmdö Scenskola

 
S